Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

Stoel-massage-zwBedrijfsmassage

Hoe verloopt een stoelmassage en hoe lang duurt het?

De massage wordt gegeven in een speciaal daarvoor aangewezen ruimte waar het rustig en behaaglijk is. Voordat aanvang van een stoelmassage wordt er een oriënterend gesprek gehouden met de werknemer over zijn of haar mentale en fysieke gesteldheid zodat de behandeling op hem of haar aangepast kan worden.

De massage wordt zonder gebruik van olie op de kleding gegeven op een speciaal door mij meegebrachte stoel die aan uw lichaam wordt aangepast. Per werknemer duurt de behandeling 15a 20 minuten dit is voldoende voor preventie van klachten en om weer fris en fit verder te werken. Verder geef ik tips voor een betere houding tijdens het werk, voeding of mentale aspecten.

Een stoelmassage betaalt zich terug want het geeft:

  • minder stress
  • minder ziekteverzuim
  • meer productie

Tevens zal de werknemer zich gewaardeerd voelen, daar het bedrijf tijd investeert in het welzijn van haar hem of haar.

Stoelmassages zijn aftrekbaar van de loonbelasting:

Indien wordt voldaan aan een aantal voorwaarden worden de stoelmassages door de belastingdienst als een vrije verstrekking beschouwd en is een stoelmassage aftrekbaar van de loonbelasting.
Tevens kan de in rekening gebrachte BTW in mindering worden gebracht op de omzetbelasting. De voorwaarden waaraan moet worden voldaan zijn:

  • De stoelmassages zijn opgenomen in het ARBO plan van de betreffende organisatie en maken daar in redelijkheid deel van uit.
  • De stoelmassage vindt plaats tijdens werktijd.
  • De werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd voor de stoelmassage.
  • Er is geen aanmerkelijke privé-besparing van de werknemer.