Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

werveltheraphie poster-zwDorn Therapie

Zachte wervel correctie volgens de methode van Dorn.

Wat is het?

Dorn therapie wordt ook wel zachte werveltherapie genoemd. De Dorn methode is een manuele behandeling die zijn oorsprong vind in Duitsland. Dorn therapie is een eenvoudige en effectieve manier om blokkades in de gewrichten te corrigeren. De behandeling is pijnloos en veilig. Alvorens er tot de behandelmethode over wordt gegaan zal er eerst een intake gesprek plaatsvinden.

Wanneer?

o.a. bij:

  • Rugpijn (onder midden boven)
  • Pijn in het bekken
  • Pijn bij het S.I. gewricht
  • Acute rugpijn
  • Spanningen uit de nek te verminderen
  • Spanningen in het bekkengebied te verminderen
  • Carpaal tunnel syndroom
  • R.S.I.

De behandeling is ook goed voor zenuwen en organen. De sturing van de organen gaat vanuit de hersenen via het ruggenmergkanaal naar de plaatsen waar ze uit de wervelkolom naar de betreffende organen lopen. Als de wervels niet goed staan komen deze verbindingen ook onder druk te staan.


Hoe gaat het in zijn werk?

De behandeling begint met het kijken hoe de patiënt staat. De meeste mensen staan scheef zonder dat ze zich ervan bewust zijn. Dat is meestal de basis van tal van klachten.

De methode Dorn begint met het opheffen van het beenlengte verschil. (dit gebeurd liggend) De basis van de Dornmethode is altijd de correctie van het beenlengteverschil. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren ongelijk lang zijn, staat ook het bekken scheef: bekkenscheefstand!! De oorzaken van ongelijke benen kunnen zijn: een val, vertillen, een misstap, maar vooral gewoon het zitten. Vervolgens wordt de wervelkolom staand onderzocht op ruggenwervels met een scheefstand. De wervels daarna met duim druk op de plaats gezet. Ondertussen pendelt de patiënt met het been. De bovenrug en de halswervels worden zittend gecorrigeerd terwijl de patiënt met de arm pendelt.

De Dorn methode kan tevens toegepast worden op de sleutelbeenderen, armen vingers en het kaakgewricht. Na de Dorn behandeling moet de patiënt 2 á 3 dagen inspanningen vermijden.

Ik geef u ook lichte oefeningen mee die u thuis kunt doen om de klacht sneller te verhelpen. Er kan spierpijn optreden op plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn. Dat betekent dat de nieuwe positie gestabiliseerd wordt.Veel water en thee drinken helpt hierbij om het ontgiften te bevorderen (opgehoopte giften in de weefsels ko