Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

shiatsu-zwShiatsu

Shiatsu is een japanse massagevorm voortgekomen uit de Traditionele Chinese Gezondheidsleer. Door druk uit te oefenen op speciale drukpunten (tsubo's) van je ontvanger, meridiaanstrekkingen, gewrichtsmanipulaties en tonificerende aanrakingen, beïnvloed je de energiestroom in de meridianen en stimuleer je het natuurlijk afweer- en herstelvermogen.

Momenteel geniet shiatsu ook buiten Japan steeds meer belangstelling. Shiatsu is, evenals acupunctuur, gebaseerd op de yin/yang theorie en op de kennis van de 5 elementen. Shiatsu wordt traditioneel op een futon, op de grond, gegeven.

Vingerdruk

Shiatsu is een vorm van manipulatie met de duimen, vingers en handpalmen, waarbij zonder gebruik van enig instrument, druk wordt uitgeoefend op de menselijke huid om zo intense storingen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen en/of te bewaren of om specifieke problemen te behandelen. Door de druk die de gever op het lichaam van de ontvanger uitoefent, beïnvloedt hij / zij de doorstroming van de levensenergie chi door de meridianen of energiekanalen van de ontvanger. Shiatsu stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. Bovendien werkt Shiatsu als een natuurlijke tranquillizer en is dus zeer geschikt voor mensen die last hebben van beschavingsziekten zoals stress, slapeloosheid, hartkloppingen, stramheid en spanningen van allerlei aard.

Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage die vroeger vooral in de familiekring werd gebruikt. In deze eeuw hebben Japanners als Masunaga en Namikoshi shiatsu verder ontwikkeld tot een volwaardige therapie. Zij hebben shiatsu in het westen geïntroduceerd. Momenteel krijgt shiatsu buiten Japan steeds meer belangstelling. Shiatsu heeft een gunstige invloed op het functioneren van de hele mens. Het kan dan ook als een holistische therapie worden gezien. De energiebalans in ieder mens hangt samen met bijvoorbeeld voeding, ademhaling, emotie, activiteit, erfelijke aanleg.

Het natuurlijk vermogen om die energiebalans goed te reguleren, kan worden bedreigd door onder meer langdurige stress of door bepaalde leefgewoonten. Het lichaam reageert hierop. Bepaalde punten op de huid (tsubo's genaamd) vertonen dan opvallende symptomen zoals onder andere zwelling, andere kleur of temperatuur, extra gevoeligheid. Juist deze tsubo's zijn toegankelijk voor de therapeutische prikkels van shiatsu (wat 'vingerdruk' betekent). De massage vind plaats op een zogenaamde "futon" een kleed waarop de cliënt ligt. Indien gewenst kan shiatsu op de kleding gegeven worden.

Wordt vergoed door zorgverzekeringen.